/ Allmänt /

Diggelo diggeleeeeeej

Hej!
 
Livet rullar på, slemmet forsar, vikten håller sig och samtalet väntas fortfarande.
 
Jag har för första gången läst ut en bok på över 300 sidor och jag hatar att läsa!
Men boken var så bra att det inte gick att sluta så ett tips från mig till er ät att läsa " förr eller senare exploderar jag" för jag och väldigt många andra världen tycker om den så den är lätt värd en chans!
Imorgon ska jag se filmen med två andra tjejer på bio och jag tror jag kommer gråta mig igenom den..
 
 
Snart ska jag och familjen, eller ja nästan hela familjen åka och kolla på Diggelo i Landskrona.
Jag har fått biljetter från minstoradag vilket jag verklig uppskattar, alltid kul att hitta på något och musik är något jag verkligen gillar.
För övrig tycker jag att minstoradag är en underbar stiftelse som skänker så många sjuka barn lycka i deras vardag, för lycka är  det som gör att man orkar fortsätta.
 
Min syster flydde landet med min brors tjej och hennes familj för att tillbringa några dagar på Lalandia.
Det är inte ofta vi är ifrån varandra i flera dagar förutom om jag ska läggas in eller det är något läger, men när vi väl är det så inser man hur mycket man saknar henne.
Den otroligt jobbiga varelsen jag många gånger skulle kunna sälja på blocket för hon går mig på nerverna, hon tar mina kläder, äter upp mitt godis och tar sitter på toan när jag är som mest skitnödig.
Men trots det så är hon också den som kan få mig att skratta långt in på kvällen, hjälper mig 24/7, lånar ut sina kläder när jag vill låna eller försöker hjälpa mig med den där läxan jag inte orkar göra.
Utan henne skulle allt vara så mycket tråkigare, jag skulle inte haft någon att retas med, inte haft någon att kalla på när toa papperet är slut eller spruta vatten på när man själv är för feg för att ha riktigt vatten krig.
Hon är min syster och jag älskar henne till månen och tillbaka!
(men eftersom jag är storasyster så kan det vara rätt svårt att erkänna det när man är sur på henne för att hon tar ens favoritkläder och är bättre i skolan än jag var i den åldern.)
 
 
Nu har det gått 2 veckor utav sommarlovet och jag har fortfarande inte badat men nu när min iv kur är slut hoppas jag på riktigt sommar väder!
På onsdag får jag veta om jag kommit in på gymnasiet jag sökt till, spännande.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/ Allmänt /

4 dagar

Hej, hejsan, hallå, tjena!
 
Sommarlovets första vecka inledes på sjukhuset för 4 dagars inläggning med sjukgymnastik och intralipid på natten.
Kan ju säga att jag inte märker någon skillnad snarare tvärt om, jag har haft riktigt ont i mina leder denna gången, feber från och till, mått illa men vet inte om det är på grund utav maronemet eller om det är någon annan anledning.
 
På tisdagen så tog jag en tur ner i Lund då jag var sugen på jordgubbar men det hela slutade med att jag handlade chips och popcorn istället ;)
Lund är en mysig stad och det var fint väder vilket gjorde saken ännu bättre men den har sina nackdelar..
ALLA GALNA CYKLISTER SOM HAR NOLL KOLL PÅ OMGIVNINGEN.
Jag var livrädd att någon skulle cykla in i mig för dom har verkligen ingen trafikvett ..
Men som sagt så orkar jag inte så mycket längre så senare på kvällen samma dag fick jag stå mitt kast och ta imot feber med värk i kroppen.
På onsdagen så var det den traditionella midsommarfirandet som lekterapin håller i.
Det blev jordgubbstårta och en hel del jordgubbar med glass och fint väder när dom andra dansade runt!
 
Jag märker att jag börjar bli för stor för lekterapin, jag springer inte in och pysslar längre eller sparkar tunt ute på innergården.
Men jag är så tacksam för att det funnits där under mina sjukhus år och fortfarande gör, för utan lekterapin skulle det vara så tråkigt, man skulle inte ha något att se fram emot.
Alla underbara tanter som jobbar där och ställer upp när man mår som värst, dom finns där och ger en glädje mitt i alla tråkigheter!
 
Igår var det midsommar och den firades hemma med min brors familj och hans svärmor, det var trevligt och för en gångs skull så var det fint väder !
 
Jag är så spänd på att få veta om jag kommer in på gymnasiet och den 2 juli så kan man logga in och kolla !
 
 
 
Jag hoppas alla ni där ute har fått en bra start på sommaren och tar hand om varandra för ni ska aldrig ta livet förgivet, en dag tar det slut.. men tills dels så tycker jag ni ska ta tillvara på det så gått det går.
 
 
 
/ Allmänt /

10 år efter står jag här vilsen och förväntansfull

Hej!
 
Jag har fortfarande svårt att riktigt förstå det, jag har gått ut grundskolan ?
Förstår ni hur sjukt det är ?
Efter 10 år så är det över.
Jag lämnar skolan som alltid ställt upp både när det gäller min sjukdom, mitt bästa och mina studier!
Alla vänner man fått och lika många man mist under dessa 10 år, det är svårt att ta in..
 
9:an har varit väldigt jobbig, det har varit mycket frånvaro, jag har varit mycket sjuk och hamnat back i många ämnen.
Men med alla dessa underbara lärare så har jag fixat det och gick igår ut grundskolan men betyg i alla ämnen och har nu behörighet att börja gymnasiet!
För utan lärarna har jag aldrig klarat det hela.
 
Som jag skrivit tidigare så byte jag ju klass i höstas vilket jag både är glad för men också ångrar något enormt.
För nu när man kollar igenom alla gamla bilder från olika dagar och läger med min gamla klass så kommer alla underbara minnen och jag gråter för vi har haft så enormt roligt tillsammans!
Så jag känner mig hemma i båda 9:orna som gick ut detta året, för jag har tillhört båda två.
 
Denna veckan har jag haft en underbar bal följt av efterfest som jag inte stannade så länge på för det var skola dagen efter, kan ju även tilläga att jag flitigt tackade NEJ till spriten då jag för det första inte ser någon mening med att supa sig full men också för att jag vet att jag väntar på ett livsavgörande samtal som kan ringa närsomhelst och då kan jag ha alkohol i kroppen.
En skolavslutning där jag höll tal då jag varit årets elevråds ordförande, jag fick rektorernas stipendium  för att jag genom åren kämpat på med skolan flitigt trots min sjukdom som kämpat emot mig och alltid varit glad och omtänksam, fält mängder med tårar och haft en trevlig kväll med gott folk.
 
Jag är så otroligt taggad över gymnasiet men samtidigt bor det en klump inom mig som vet om att jag kanske inte kommer orka, min nya klass kanske inte kommer ha förståelse för mina behov, dom kanske hinner ringa innan hösten eller ringer mitt i starten på gymnasiet.
Kanske samtalet inte hinner komma och det blir försent..
Tror det är en utav orsakerna till att jag varit väldigt känslig denna veckan bara jag tänkt på tanken utav jag slutar 9:an.
 
 
Men nu har jag ett långt sommarlov framför mig och jag hoppas på att febern också tar semester..
 
GRUNDSKOLAN - CHECK